top of page

GENIJE JE SVE ZNAO: Teslina formula za ključ Univerzuma – brojevi 3, 6 i 9

Nikola Tesla bavio se raznim eksperimentima, mnogi od njih su bili misteriozni, ali najveća misterija je bio on sam. Svi veliki umovi imaju neku opsesiju, ali Teslina je bila jedna od najintrigantnijih.

Hodao bi oko zgrade uzastopno tri puta pre nego što bi ušao u nju, čistio je svoje tanjire sa 18 salveta, živeo je u hotelskim sobama isključivo s brojem koji je deljiv sa 3. Radio bi proračune o stvarima u svojoj neposrednoj blizini kako bi bio siguran da je rezultat deljiv sa 3 i na temelju toga bi donosio odluke.

Sve što je radio radio je u setovima od 3. Ali on nije jedini veliki um koji je bio opsednut ovim brojem. Poznato je da su mnogi umetnici, naučnici i književnici bili opsednuti brojem tri, jedan od najpoznatijih je Dante čije je remek delo “Božanstvena komedija” određeno ovim brojem.

Neki su smatrali da Tesline opsesije potiču od opsesivno-kompulsivnog poremećaja, drugi da je veoma sujeveran. Ipak, istina je daleko komplikovanija.

“Kad biste znali veličanstvenost brojeva 3, 6 i 9, imali biste ključ univerzuma u svojim rukama.” rekao je Nikola Tesla.

On nije bio opsednut jednostavno brojevima, već posebnim brojevima 3, 6 i 9. Tvrdio je da su ovi brojevi veoma bitni, ali niko ga nije slušao. On je čak izračunao da su planete povezane sa ovim brojevima.

Postavlja se pitanje zašto baš ovi brojevi.

Prvo moramo da shvatimo da nismo mi stvorili matematiku, već smo je mi otkrili. To je univerzalni jezik svega što nas okružuje, a istovremeno i njegov zakon.Bez obzira gde ste u svemiru, 1 + 2 je uvek jednako 3! Sve u svemiru se pokorava tom zakonu!

Postoje zakonitosti koje se prirodno pojavljuju u univerzumu, zakonitosti koje smo otkrili u životu, galaksiji, formiranju zvezda, evoluciji i skoro svim prirodnim sistemima. Neki od tih modela imaju “Zlatni Presek” ili “Svetu Geometriju“.

Veoma bitno mesto zauzimaju brojevi “binarnog sistema” čiji model funkcioniše tako što se počinje od jednog i nastavlja sa dupliranjem brojeva. Ćelije i embrioni funkcionišu po istom sistemu : 1, 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256 …

Neki to zovu Božiji plan.

U vorteksnoj matematici (nauci stvaralačke anatomije) postoji zakonitost koja se ponavlja 1, 2, 4, 8, 7 i 5 i tako dalje 1, 2, 4, 8, 7, 5, 1, 2, 4, 8, 7, 5, 1, 2, 4 …

Kao što možete videti, 3, 6 i 9 ne spadaju u ovaj obrazac. Marko Roden smatra da ovi brojevi predstavljaju vektor od treće do četvrte dimenzije, kojeg on zove “poljem toka”. Ovo polje mora biti energija viših dimenzija, koja utiče na energetski niz drugih šest tačaka.

Rendi Pauell, učenik Marka Rodena kaže da je to tajni ključ ka slobodnoj energiji, koju je Tesla dobio.

  • Počinjemo sa brojem 1, pomnožimo ga sa 2, dobija se 2

  • Kada 2 pomnožimo sa 2 dobijamo 4

  • Kada 4 pomnožimo sa 2 dobijamo 8

  • Kada 8 pomnožimo sa 2 dobijamo 16, što je 1 + 6 = 7

  • Kada 16 pomnožimo sa 2 dobijamo 32, kao rezultat se dobija 3 + 2 jednako 5.

Ako nastavimo, da se pridržavamo tog istog modela dobijamo: 1, 2, 4, 8, 7, 5, 1, 2 …

Ako počnemo sa 1 u obrnutom smjeru, uvek ćemo dobiti isti obrazac samo u obrnutom redosledu:

  • Polovina od 1 je 0,5 ,a 0 + 5 jednako 5

  • Polovina od 5 iznosi 2,5 ,a 2 + 5 jednako 7, i tako dalje

Kao što sami vidite, nema nigde brojeva 3, 6 i 9! Čini se da su one van okvira ovog obrasca.

Međutim, postoji nešto čudno, kada počnete njih da množite sa 2:

  • 3 puta 2 je 6

  • 6 puta 2 je 12, što je 1 + 2=3

U ovoj šemi, nema nigde broja 9! Čini se da je 9 van oba obrasca.

Ali ako počnete da množite 9 sa 2, uvek svi proizvodi dovode do 9: 18, 36, 72, 144, 288, 576 …

To je simbol prosvetljenja!

Ako odemo do Velike piramide u Gizi, videćemo u Gizi tri velike piramide, koje se nalaze jedna pored druge, koje odražavaju položaj zvezda u Orionovom pojasu, ali i isti položaj se odražava i u grupi od tri manje piramide, koje se nalaze u neposrednoj blizini tri velike piramide.

Nalazimo mnogo dokaza da priroda koristi trostruku i šestostruku simetriju, uključujući šestouglu formu običnog saća.

Ove forme su postojale u prirodi, i drevni ljudi su koristili ove forme u izgradnji njihove sakralne arhitekture.

Da li je moguće da postoji nešto posebno u vezi sa tajanstvenim brojem tri? Da li je moguće da je Tesla otkrio ovu duboku tajnu i koristio to znanje da proširi granice nauke i tehnike?

Veličanstvenost cifre 9!

Pretpostavimo da postoje dve suprotnosti, nazovimo ih svetlost i tama, ili kako god hoćete. Oni su slični Severnom i Južnom magnetnom polu.

Jedna strana je – 1, 2 i 4. Druga strana – 8, 7 i 5. Na isti način kao energija, sve u univerzuma je protok između dve polarne strane, kao zaljuljano klatno: 1, 2, 4, 8, 7, 5, 1, 2…

Međutim, sa ove dve strane upravljaju 3 i 6: 3 upravlja 1, 2 i 4, istovremeno 6 upravlja sa 8, 7 i 5. Ako pažljivo pogledate sliku, ona postaje još više zastrašujuća:

  • 1 i 2 jednako je 3

  • 2 i 4 jednako je 6;

  • 4 i 8 jednako je(1 + 2 ) 3

  • 7 i 8 jednako je 6

  • 7 i 5 je 3

  • 5 i 1 jednako je 6

  • 1 i 2 je 3 …

Ista ta slika u širem obimu – je zapravo 3, 6, 3, 6, 3, 6 …

Ali čak i sa ove dve strane, 3 i 6 upravlja 9, što oduzima dah.

Ako pažljivo pogledate na slici 3 i 6, shvatićete da je 3 i 6 jednako 9, 6 i 3 jednako je 9, sve cifre zajedno su jednake 9, u oba slučaja i ako se uključe i ako se isključe 3 i 6!

Na taj način, 9 označava jedinstvo obe strane. 9 – je sam univerzum!

Zamislite šta možemo da uradimo, ako primenimo ovo sveto znanje u svakodnevnoj nauci …

“Toga dana, kada nauka počne da izučava ne samo fizičke pojave, postići će veći napredak u jednoj deceniji nego za sve prethodne vekove svoga postojanja” rekao je Nikola Tesla.


Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page